Translate

viernes, 5 de septiembre de 2014

Kuchenne rewolucje czyli gazpacho

Odkrycie nr 6. Gazpacho czyli chłodnik  hiszpański.


Hiszpańskie gazpacho jest rewelacyjną potrawą na gorące dni. 




SKŁADNIKI:

Do przygotowania gazpacho będą potrzebne nam.

1/2 kg pomidorów
4-5 ząbkow czosnku
1 ogórek
1 bułka ( namoczona i odciśnięta )
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
1 zielona papryka ( pokrojona w kostkę )
1 cebula  ( pokrojona w kostkę )
oraz sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE
Na początku pomidory i ogórka trzeba oczyścić z pestek i pokroić w kostkę, Wymieszać z bułką,  octem, czosnkiem i oliwą. Zmiksować blenderem na purre i odstawić do lodówki na ok. godzinki. Do przecieru dodaejmy tyle zimnej wody, aby uzyskać pożądaną przez nas konsystencję. Doprawiamy solą i pieprzem, Podajemy udekorowane papryką, cebulką i grzankami ( jak ktoś lubi ).




SMACZNEGO!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario