Hiszpańskie gazpacho jest rewelacyjną potrawą na gorące dni.
SKŁADNIKI:
Do przygotowania gazpacho będą potrzebne nam.
1/2 kg pomidorów
4-5 ząbkow czosnku
1 ogórek
1 bułka ( namoczona i odciśnięta )
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
1 zielona papryka ( pokrojona w kostkę )
1 cebula ( pokrojona w kostkę )
oraz sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
Na początku pomidory i ogórka trzeba oczyścić z pestek i pokroić w kostkę, Wymieszać z bułką, octem, czosnkiem i oliwą. Zmiksować blenderem na purre i odstawić do lodówki na ok. godzinki. Do przecieru dodaejmy tyle zimnej wody, aby uzyskać pożądaną przez nas konsystencję. Doprawiamy solą i pieprzem, Podajemy udekorowane papryką, cebulką i grzankami ( jak ktoś lubi ).
SMACZNEGO!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario